For best experience please turn on javascript and use a modern browser!

Op woensdagavond 17 september presenteert de Geschiedenis-onderzoeksgroep 'Het publieke onbehagen' haar eerste boek. In 'Onbehagen in de polder – Nederland in conflict sinds 1795' onderzoeken twaalf UvA-historici of het terecht is dat de Nederlandse politieke cultuur nog altijd een imago heeft van kalm en rustig polderen.

Detail Summary
Date 17 September 2014
Time 20:00 - 22:00
Location Spui 25
Onbehagen in de Polder

De auteurs laten zien dat het ‘succesverhaal’ van onze stabiele natie altijd al rafelranden had. Volgens hen is conflict een centraal kenmerk van de Nederlandse politiek. In deze bundel staat de manier waarop Nederlanders door de jaren heen met onbehagen en conflict zijn omgesprongen centraal. De auteurs zullen bij de presentatie laten zien waarom en hoe onbehagen er toe doet in de Nederlandse geschiedenis.

Emeritus hoogleraar Nederlandse geschiedenis Piet de Rooy ontvangt het eerste exemplaar. De Rooy voltooide onlangs het alom geprezen Ons stipje op de waereldkaart. De politieke cultuur van modern Nederland. Na de overhandiging zal hij in een lezing stilstaan bij veranderingen in de wijze waarop historici naar het verleden van Nederland kijken. Nederlandse historici vervingen vaak de kruitdampen uit het verleden voor de rook uit een gemoedelijke pijp. De Rooy zal vertellen waarom er nu behoefte aan een ander verhaal bestaat.

Na afloop hopen wij een glas met jullie te drinken,

 

Namens het publieke onbehagen gegroet,

Jouke Turpijn, Bram Mellink en Peter van Dam

 

Inlichtingen? J.J.B.Turpijn@uva.nl en M.Karssenberg@uva.nl 

 

Spui 25

Spui 25-27
1012 WX Amsterdam