For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Dr A.L. (Anna-Luna) Post

Faculty of Humanities
Geschiedenis

Visiting address
 • Kloveniersburgwal 48
Postal address
 • Postbus 1610
  1000 BP Amsterdam
 • Profiel

  Anna-Luna Post is postdoc en spendeert 2022-2024 aan de University of Cambridge, waar ze onderzoek doet naar de verstrengeling van handel en wetenschap in de zeventiende-eeuwse Nederlandse Republiek. Voor dit onderzoek kreeg ze in april 2022 een Rubiconbeurs van NWO toegekend. Ze is CPDA bij Jesus College.

  Ze promoveerde in september 2020 op het proefschrift Claiming Fame for Galileo. Reputation and Scholarly Credibility in Early Modern Italy. Eerder publiceerde ze The Wise Merchant (Amsterdam 2019). Tijdens haar promotie werkte ze als manuscriptassistent voor het wetenschapshistorische tijdschrift Isis en verzorgde ze onderwijs in Utrecht en Rome.

  Haar interesses gaan uit naar wetenschap en handel in de vroegmoderne tijd, vooral in Italië en de Nederlandse Republiek.

  In het studiejaar 2020-2021 verzorgde ze cursussen Wereldgeschiedenis, Inleiding in de Geschiedschrijving, Historische Dilemma's en Onderzoeksseminar: Beroemd, berucht, en besproken in de vroegmoderne tijd. In 2021-2022 was ze Niels Stensen fellow en verichtte ze onderzoek aan de University of Southern California in Los Angeles.

   

 • Publications

  2023

  This list of publications is extracted from the UvA-Current Research Information System. Questions? Ask the library or the Pure staff of your faculty / institute. Log in to Pure to edit your publications. Log in to Personal Page Publication Selection tool to manage the visibility of your publications on this list.
 • Ancillary activities
  No ancillary activities