For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Drs. R.M. (Rolf) Post

Faculty of Humanities
Modern foreign Languages ​​and Cultures
Photographer: Bart van Herk

Visiting address
 • Spuistraat 134
Postal address
 • Postbus 1641
  1000 BP Amsterdam
Contact details
 • Profiel

  Rolf Post (1961) studeerde van 1979 tot 1986 klassieke talen en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna was hij vijfendertig jaar werkzaam in het bedrijfsleven. Sinds 2000 verdiept Rolf zich in de joodse cultuur en was van 2007 tot 2019 als medewerker verbonden aan de stichting PaRDeS (voorheen B. Folkertsmastichting voor Talmudica).

  Hij publiceerde de eerste volledige Nederlandse vertaling van Juda Halevi’s Kuzari (Het boek van de Chazaar, Mastix Press, Amsterdam 2010), gaf het anonieme schotschrift Toledot Jesjoe uit (Het leven van Jezus, Mastix Press, Amsterdam 2015) en droeg bij aan het tijdschrift Sifroet (Aflevering 24, 2020) van de vereniging tot bevordering van Hebreeuws met het artikel ‘Joodse reizigers in de Middeleeuwen’ (pp. 20-43).

  Sinds september 2021 is Rolf als promovendus verbonden aan de Amsterdam School of Historical studies en werkt aan een proefschrift met als werktitel ‘Reading the Kuzari as literature’.

 • Ancillary activities
  No ancillary activities